Välkommen till oss!

 

Photo---Lars-NordenankarVårt företag – Nordmarketing – föddes på 1980-talet ur idén att det stora utbudet av juicer och andra frukt- och bärprodukter som fanns ute i världen en dag skulle finna sin väg till den skandinaviska marknaden.

I Sverige fanns, på den tiden, i princip bara apelsin, äpple och röd druva samt hjortron, lingon och blåbär som kommersiella smaker. Samtidigt hade vi en reselysten befolkning i hela Skandinavien som mötte ett helt utbud av nya smaker på sina resor runt om i världen. Att detta skulle få ett genomslag på hemmamarknaderna var oundvikligt och på den speciella resan ville vi vara med.

I slutet av 1970-talet arbetade vår ägare som startade företaget på Swedish Trade Commission i Australien och hade lärt sig mycket om frukt och bärutbudet i Oceanien och Asien. Så det var rätt naturligt att vi i till en början riktade in oss på produkter därifrån.

Det första juicekoncentratet som vi importerade i stor skala var därför ananasjuice från Filippinerna som ARLA (Skandinaviens största mejerikoncern) köpte av oss och lanserade över hela Sverige.

 

Förpackning Ananasjuice - 1 L Förpackning Ananasjuice - 0,25 L

 

Sedan dess har vi utvecklats mycket och kan idag förse våra kunder (livsmedelsindustrierna) med de flesta typer av konventionella och ekologiska juicekoncentrat, NFC-juicer, frukt- & bärpuréer, frysta bär och ekologiskt socker.

För ett år sedan bytte vi leverantör av det ekologiska sockret och inledde ett samarbete med det indiska företaget Pure Life och det Londonbaserade företaget ED&F Man rörande den skandinaviska marknaden.

Pure Life, som är representerat i stora delar av världen, i Europa under namnet Bio Diets EU Ltd, har idag en stor produktion av ekologiskt socker i Indien. Dessutom håller de på att anlägga en betydande sockerrörsodling för ekologiskt socker i Mocambique som skall vara helt utbyggd 2018. Då skall också ett helt modernt raffinaderi, som byggs i anslutning till Sockerrörsodlingen, vara helt färdigt att tas i bruk för full produktion.

ED&F Man, som är ett av de stora sockerföretagen i världen, har det övergripande ansvaret för hela Europamarknaden och sköter samordning, import, logistik och lagerhållning.

Genom Pure Life har vi också tillgång till en rad andra ekologiska produkter.

CV – Lars Nordenankar